Opning av ladestasjon

Den 12. juli 2016 var det offisiell åpning av ladestasjon for elbiler i Tafjord. Dette er den femte ladestasjonen TAFJORD har bidratt til etablering av.

Det var daglig leder i Kraft- og skredsenter i Tafjord, Gro Marita Valdal, som stod for den offisielle åpningen av ladestasjonen i Tafjord i dag. I stedet for å klippe snoren, erklærte hun ladestasjonen for åpnet ved å sette en av Tafjord Kraftproduksjon sine elbiler på hurtiglading.

– I januar 2015 åpnet TAFJORD sin første ladestasjon i Valldal. At de nå også har valgt å etablere en ladestasjon her i Tafjordbygda, viser at de satser offensivt og fremtidsrettet. For oss som bor og driver aktiviteter her inne, gir dette store muligheter. Tilreisende med elbil kan nå ta turen innover fjorden uten å måtte føle på «rekkeviddeangsten». Dette setter vi pris på, sier hun.

Det har lenge vært ønske om en ladestasjon i Tafjord. Daglig leder i Kraft- og skredsenteret setter ekstra stor pris på at den nye ladestasjonen er plassert ved Kraft- og skredsenteret.

Gratis lading for besøkende
– Vi forventer noen tusen innom her hos oss i løpet av sommeren, og da spesielt i forbindelse med Fortellerteateret som vil ha sine forestillinger i maskinhallen her hos oss denne måneden. Med ladestasjon rett utenfor døren, ønsker vi selvsagt spesielt alle som kjører elbiler hjertelig velkomne hit. I yr glede vil vi i sommer tilby dem gratis lading så lenge de er på besøk her ved senteret. Dere er hjertelig velkomne!, sier hun.

Den nye ladestasjonen i Tafjord har tre ladepunkter, en semihurtiglader og to for vanlig lading.

– Her på Kraft- og skredsenteret er det svært mye å oppleve, så her kan man gjerne bruke flere timer på engasjert læring. Jeg tror derfor at de aller fleste som kommer hit med elbil vil greie seg med vanlig lading. Det er imidlertid svært kjekt at her også er en semihurtiglader. Så tusen takk til Tafjord Kraftproduksjon som har etablert denne ladestasjonen. Det setter vi uendelig stor pris på, sier en smilende Gro Marita Valdal.

 

Fakta:
Energikonsernet TAFJORD har frem til i dag bidratt til etablering av fem ladestasjoner som er tilgjengelige for publikum:

  • Moa, ved Amfi; hurtiglading og vanlig lading
  • Dyrkorn, ved kraftstasjonen; semihurtiglader (gratis lading)
  • Valldal; hurtiglading og vanlig lading
  • Zakariasvatn ved Tafjord 5 trafostasjon, semihurtiglader (gratis lading)
  • Tafjord, ved Kraft- og skredsenteret; semihurtiglader (gratis lading for besøkende ved senteret)